Драма в Стара Загора! Ботев би с дузпа в 95-ата минута (СНИМКИ+ВИДЕО)

0
- -

Ботев (Пловдив) победи Верея в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. Съперниците изиграха безобразно първо полувреме и малко по-интересно второ. Гол почти до края обаче така и не падна, като създадените положения се брояха на пръстите на едната ръка. По трибуните бе далеч по-интересно. Феновете на Ботев прекъснаха мача в средата на втората част. Бесни от неадекватно отсъждане на Волен Чинков, те изтръгнаха една от преградите и бяха на път да нахлуят на терена. До по-сериозни ексцесии обаче не се стигна и срещата продължи спокойно. В 95-ата минута пък имаше драма – Неделев отбеляза от дузпа за крайното 0:1.

Двата тима изиграха изключително скучно първо полувреме. Чисти голови положения нямаше. Съперниците водиха борба основно в центъра на терена, а бракът в играта изобилстваше. Най-хубавото през тази част бе публиката на гостите. Бултрасите бяха изпълнили до краен предел източната трибуна. Те не спряха да дерат гърла и да подкрепят своите любимци. Още преди първия съдийски сигнал стадионът бе покрит от жълто-черен дим. След началото на първото полувреме, обаче на терена настана пълна скука. За 45 минути най-хубавото бяха именно пловдивските привърженици. Все пак , в 11-ата минута Георги Андонов засече с глава центриране в наказателното поле, но вратарят акробатично спаси. В 22-ата Виана бе изведен от Балтанов в наказателното поле, но ударът му по диагонала мина встрани от вратата. С това и интересните моменти за първите 45 минути се изчерпаха.

В началото на втората част гостите заиграха доста агресивно. И това обаче не помогна да се стигне до сериозни опасности пред вратата на Верея. Първата по-интересна ситуация дори бе пред вратата на пловдивчани. Добро изпълнение на фаул от Педро Еуженио, което обаче мина над вратата. Малко по-късно той повтори упражението. В 66-ата минута главният съдия даде жълт картон на Виана за симулация. Повторенията обаче категорично показаха, че Керкар фаулира „канарчето“. От скамейката на Ботев бурно оспориха, при това с право, решението на Волен Чинков. Той пък от своя страна не им остана длъжен и прати в трибуните доктора на отбора. Това окончателно вбеси феновете на Ботев, които срутиха една от оградите и бяха на път да нахлуят на терена. Мачът бе прекратен за известно време. Благоразумието все пак надделя. Феновете на Ботев сами си поставиха изкъртената ограда и срещата продължи. Почти до нейния край, обаче така и не се случи нищо интересно. В 94-ата минута Косоко бе повален в наказателното поле от Зафиров – дузпа за Ботев. Минутка по-късно Неделев реализира 11-метровия наказателен удар, дарявайки победата на Ботев.

Източник: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК