Левски пак се ослушва за Мапуку

0
- -

Спортно-техническият щаб на Левски отново души около нападателя Жуниор Мапуку. Конгоанецът в момента Води атаката на Бе­рое. През лятото таранът бе свободен агент и имаше вариант да заиграе на „Герена“, след като сините се раз­делиха с Венцислав Христов. Тогава обаче те предпочето­ха да вземат Илиан Мицански. Бившият национал обаче разочарова и през зимата на­пусна клуба.

27-годишният Мапуку има договор с Берое до лятото. През настоящата кампания той изигра 19 мача за старо­загорци в Първа лига. В тях той успя да реализира 10 го­ла. Той вече има оферта от испанския втородивизионен Елче. От този клуб му пред­лагат месечна заплата над 10 хиляди евро. Жуниор обаче още не е дал окончателен отговор на испанците. Си­гурно е, че Мапуку няма да остане при заралии след края на сезона.

От Левски вече са наблю­давали на няколко пъти напа­дателя. Те имат нужда от подсилване в предни позиции, защото нигериецът Бабатунде Аденижи е неубеди­телен, а взетият от Верея Амаду Сукуна разочарова.

От „Герена“ вчера се раз­бра, че в петък преди мача на Левски с Дунав Русе (двубо­ят започва от 20:00 часа на „Герена“) детският отбор на сините (набор 2007), който участва на световното пър­венство Мундиалито в Испа­ния, ще направи почетна обиколка. Клубната телеви­зия пък подготвя филм с представянето на малчуга­ните на престижния турнир.

Източник: „Тема спорт“

Снимка: beroe.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК