Кременлиев: Очаквам поголовно намаляване на чужденците! Изключвам Лудогорец, ЦСКА и Левски

0
nesebar arda 1
- -

Бившият спортен директор на Арда Емил Кременлиев сподели мнението си за процесите около клуба в последно време.

„Нормално е да се затягат нещата, така е навсякъде. Напълно обяснимо е. Всеки човек взима пари за някаква работа, но все пак футболистите са малко по-облагодетелствани и техните заплати са по-високи. В момента не се играе, така че е нормално да има свиване на бюджета. За напускането на Белчев трябва да говори самият треньор. Той си е преценил и знае най-добре“, заяви Кременлиев пред „Тема Спорт“.

„Честно да кажа, хич не ме изненадва освобождаването на чужденците. Това ще стане в много отбори, като изключим Лудогорец, ЦСКА и Левски. В повечето от останалите клубове може да се очаква поголовно намаляване на бройката на чужденците. И ще е хубаво да се разчита повече на българското. Прекалено много чужденци има у нас, а не виждам с какво превъзхождат нашите състезатели. Чужденците в Арда разочароваха, поне част от тях“, допълни Кременлиев.

„В никакъв случай Арда няма да е по-зле, отколкото беше досега. Каквото и да си говорим, в състава има много добри български играчи. Както млади с бъдеще, така и по-опитни с рутина. Като цяло нивото им е доста солидно и Арда ще има приятно лице дори да е само с българи“, каза още бронзовият медалист от САЩ’94.

„3а нов треньор на Арда не мога да правя прогнози. Има си едни обичайни заподозрени – 5-6 имена, които се спрягат за всеки отбор, останал без треньор. Ръководството ще си реши, но не очаквам да е в най-скоро време, тъй като и да обявят наставник, той няма как да води отбора“, заяви още Емил Кременлиев.