Легенда на ЦСКА посочи идеалните 11 на 70-те! Има доста… левскари

0
- -

Отпразнувалият своя 70-годишен юбилей в събота Георги Денев е поредната легенда, която номинира своя идеален отбор на 70-те години на миналия век. Един от най-великите футболисти в историята на ЦСКА призна, че среща огромни трудности да открои само 11 души от списъка и подчертава свирепата конкуренция през онази епоха.

„На вратата ще избера Стоян Йорданов. Шаламанов ще е моят десен бек, а за ляво моят голям фаворит е Борис Гаганелов. Той обаче игра силно през 60-те и затова ще поставя на този пост Стефан Аладжов. Димитър Пенев е сигурен за центъра на защитата, а до него ще избера Добромир Жечев. Все пак това е човек с участие на четири световни първенства. Той е доказан на международно ниво, където успяваше да се справи със епохата. Наистина велик защитник“, аргументира се Денев, който призна, че на времето е бил искан от клубове като Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

„Динко Дерменджиев заслужава да е сред 11-те, но все пак в нашата формация трябва да има и дефанзивен халф. С тези функции ще натоварим Ради Здравков. Христо Бонев и Павел Панов бяха наистина изключителни футболисти. По крилата избирам Войн Войнов и Димитър Марашлиев. Макар че конкуренцията наистина е много впечатляваща и има и други, които заслужават да бъдат отличени. Петър Жеков е най-добрият нападател, който съм гледал. Страшно го уважавам и като приятел. Силните му години обаче са през 60-те. За това за върха на атаката ще избера Кирил Миланов“, каза още Георги Денев.