Бранител на Левски: Отказах да си намаля заплатата,ако мога ще се върна в Португалия!

0
Снимка: levski.bg
- -

Централният защитник на Левски Нуно Рейш заяви, че при възможност с радост би се завърнал в Португалия, ако получи оферта да продължи кариерата си в родината си. Бранителят допълни, че е отказал предложението на синьото ръководство да намали своята заплата, защото все още продължавал да тренира.
29-годишният Рейш има договор със „сините“ за още един сезон, но се изключва варианта да напусне „Герена“ още през лятото заради финансовата криза, предизвикана от проблемите на собствениците на клуба и от пандемията от коронавирус.
„Разбира се, евентуален вариант да заиграя отново в Португалия за мен винаги би бил добър, но първо трябва да получа оферта. С удоволствие бих се завърнал, особено ако е в Спортинг Лисабон. Това би било сбъдната мечта, черешката на тортата. Този клуб ме изгради като играч и съм много благодарен. Прекарал съм доста години там, научих много неща, израснах като футболист и човек. Чувствам Спортинг като мой дом и завинаги ще бъде в сърцето ми“, заяви Рейш в интервю за „Бола Бранка“.
Изданието пише, че финансовата криза може да принуди Левски да направи промени в стратегията си за развитие на представителни отбор, като освободи голяма част от чужденците през лятото и за следващата година разчита основно на български играчи.
„Имам договор и за следващия сезон с Левски, но никога не можеш да бъдеш сигурен. Клубът ще иска да съкрати разходите си заради ефекта от пандемията. Има информации, че намерението на клуба за следващия сезон е да изгради състав от българи и от по-млади играчи, за да свие бюджета. Това е нормално и е напълно разбираемо. Във футбола е важно да вземеш верните решения, когато е необходимо. Аз съм отворен за нови предизвикателства и в друго първенство. Но все още имам действащ договор, така че не мога просто да си тръгна оттук. Ще анализирам ситуацията и ще преценя какво е най-доброто за мен“, каза Рейш.
Португалецът заяви, че не е приел предложението на Левски да намали доброволно заплатата си.
„Имаше среща между играчите и клубното ръководство и всеки един трябваше да прецени дали да приеме предложението за намаляване на заплатата. Аз отказах. Ние все пак продължаваме да тренираме. Разбирам ситуацията, защото без мачове клубовете нямат приходи. Нормално е те да искат да съкратят разходите си. Но аз смятам, че това трябва да стане по друг начин“, каза той.
„Това наистина би било черешката на тортата. Винаги съм се стремял да давам най-доброто и съм мечтал да ме повикат в националния отбор. Ще бъда изключително щастлив, ако това стане. Това ще бъде моя мечта до последния ден от кариерата ми“, каза още Рейш.