Висшата лига се опасява за сезон 2020/21

- -

Стартът на сезон 2020/21 в английската Висша лига може да се проведе без зрители поради ситуацията с коронавируса, съобщава The Times.
Текущият сезон бе спрян на 13 март поради пандемията. Мачовете се отлагат за неопределено време.

„Вярваме, че следващият сезон неминуемо трябва да започне на празни трибуни, вероятно мачовете без зрители също ще се провеждат и през 2021 година. Някои клубове казват, че няма да могат да оцелеят, други са по-оптимистични и вярват, че могат да запретнат ръкави и да издържат. Вече планираме сценарий, при който феновете няма да могат да присъстват през следващия сезон.“, каза източникът.

Съобщава се, че топ клубовете ще могат да преживеят загубата на приходи от билети поради приходи от продажбата на телевизионни права.

В същото време на среща на клубовете от втора дивизия (4-та в ранга на английския футбол) бе заявено, че не си струва да започват следващия сезон, докато не бъде разрешено на публиката да се върне на трибуните. В противен случай клубовете няма да могат да компенсират загубените доходи.

Засега британското правителство не е информирало футболните власти за бъдещите ограничения, но заяви, че забраната вероятно ще продължи до края на тази година.