В Челси се отказаха да намаляват заплатите на играчите си

0
- -

Ръководството на Челси се отказа от идеята да намалява възнагражденията на своите футболисти.

Заплатите на играчите ще бъдат изплащани в пълен размер, без да се използва правителствената програма за подпомагане на футболните тимове.

Самите футболисти, начело с капитана Сесар Аспиликуета предложига да намалят заплатите си с 10% през следващите 4 месеца заради пандемията от COVID-19, но от ръководството им отговорили, че не е наложително. Вместо това те били подканени да продължат с благотворителните си инициативи.

„Представители на борда на Челси проведоха обширни разговори с първия тим, за да обсъдят как футболистите могат да допринесат финансово за клуба по време на кризата от коронавирус. Целта разговорите бе да намерим консенсус около запазването на работните места на персонала и компенсиране на приходите от фенски покупки. Благодарим на отбора за това, че играе важна роля в подпомагането на клуба с участието си в благотворителни каузи. За момента първият отбор няма да подпомага финансово клуба. Вместо това Бордът ще насочи усилията си към по-нататъшно участие в нови благотворителни каузи“, се казва в позицията на Челси.