Левски се стяга за важно плащане

0
- -

Ръководството на Левски се стяга за ново плащане към НАП. Сумата, която трябва да бъде преведена към държавната агенция, е 143 хиляди лева. Това следва да бъде извършено до 30 април, четвъртък. Необходимо е клубът да погасява всеки месец такава сума. Това е записано в споразумението между двете страни.

Заради извънредното положение в страната обаче не е изключено от „Герена“ отново да седнат на масата на преговори с НАП. И да искат намаляване сумата по вноските и съответно удължаване на срока на разплащането.

В момента парите, които отиват за плащането на тези дългове, идват изцяло от фенски дарения. Сумата за месец април беше набрана още на 9 март. Но след това пандемията с коронавирус се разрасна и този процес чувствително отслабна, както и ентусиазмът на привържениците. За майското плащане до снощи бяха събрани 66 560 лева, тоест остават още 76 440 лева.

С парите от продажба на фенартикули, билети и карти пък от „Герена“ дават някакви суми на играчите. До момента те проявяват разбиране и стискат зъби. Месечните им възнаграждения за времето на извънредно положение бяха намалени с 50% (споразумения за това не са подписали единствено Нуно Рейш и Стайн Спиерингс), но засега все още никой не е прекратил контракта си и напуснал. Без мачове, и продажба на билети положението в клуба е критично. В Левски се надяват, че след отминаването на пандемията ще се появят и приходи от спонсори, с които положението ще бъде закрепено.