Дяков: Избрах Лудогорец пред грандовете ни! На терена не прощавам, ще изрежа дори майка си и баща си

0
svetoslav dqkov
- -

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков бе гост в рубриката Game on на dir.bg. В нея той игра на видеоигpa с водещия Деян Веселинов и отговори на въпросите му. „Тема Спорт“ предостави част от отговорите на дефанзивния халф.

ЛУДОГОРЕЦ

Имах възможност да премина и в някой от грандовете на българския футбол, но тогава избрах Лудогорец и като погледна назад във времето, наистина се радвам, че се
получи така.

ЛЮБИМ ГОЛ

Не бележа често, вкарвам колкото един резервен вратар (смее се). Но работата ми е друга, а най-важно за мен е победата. Иначе имам нелоши голове, на тренировки също вкарвам. Имам две попадения в евротурнирите, така че те са ми любими (б.р. – при 2:1 над Хофенхайм -2017/18 в ЛЕ и 3:0 над Динамо Загреб – 2013/14 в ЛЕ). Имам и срещу ЦСКА – вкарах им почти от центъра (б.р. – при 1:0 в Разград на 20 май 2017 г.).

ТЕЖЪК МОМЕНТ

Най-тежко ми бе когато гостувахме на Лацио (б.р. – 1/16-финал в ЛЕ). Няма да го забравя. Тогава изпуснах дузпа, но това не ме бърка много. Получих обаче червен картон – два жълти си изкарах, и оставих отбора с човек по-малко. И въпреки че накрая спечелихме с 1:0, тогава ми беше много трудно. Но успях да го преодолея с подкрепата на хората около мен. Всеки спортист има такъв момент в живота си.

НА ТЕРЕНА

Много съм различен на терена и извън него. На терена и брат ми да е, и майка ми или баща ми да е – няма да им простя, казвам ви го честно. Ще ги изрежа… Ще направя всичко възможно, за да победим. Но извън терена съм съвсем нормален.

Качествата са много важни във футбола, но по-важен е характерът. Защото и в играта, и в живота нищо не ти е по мед и масло. Трябва да се трудиш и бориш, иначе няма как да успееш. Характерът, който имаме всички футболисти от Благоевград, ни отличава.

НЕЗАБРАВИМИТЕ БИТКИ В ЕВРОПА

Играл съм срещу много отлични футболисти, не мога да се спра на един. Нека кажа халфовете – Пирло, Верати, Джерард – страхотни играчи и фигури. Всички са кучета на терена! Никой не пуска аванта на терена, но в същото време си личи, че са джентълмени. Те затова са и на това ниво. В първото ни участие в Шампионската лига, когато излизахме срещу Роналдо, Кроос, Модрич беше специално. Те са уникални футболисти, но го нямаше това притеснение. Опитваш се да излезеш, да се надиграваш, но без да показваш никакъв респект. Да, уважаваш ги, дотогава си ги гледал само по телевизията…

ИЗВЪН ТЕРЕНА

На мен не ми пука как изглеждам. Няколко човека сме така в Лудогорец. Честно ти казвам – жена ми ми избира дрехи, аз не съм си купувал дрехи сигурно от 3-4 години. Нямам Instagram. Аз съм малко от ретро моделите – нямам и татуировки… Гел слагам два пъти годишно, пак когато жена ми ми сложи. Казвам ти – ретро модел съм. Иначе от отбора Анисе най-много обича да се гледа в огледалото. Носи модерни и шаренки дрехи.

СЛЕД КАРИЕРАТА

Поне си давам сметка в кое съм силен. Много хора казват, че не знаят какво са щели да правят, ако не беше футболът, и ето – заявявам, не е клише – но аз наистина не знам. Аз нищо друго не умея. Мисля, че под някаква форма мога да бъда полезен и да остана в играта и след края на кариерата ми, но още не мисля затова. Всичките ми показатели са все още на ниво.