Водеща италианско медия с очерк за бивш халф на Левски

0
- -

Една от водещите медии в италианския юг – Рugliasport.news представи бившият младежки национал Радослав Цонев. Халфът от Благоевград стана вчера на 25 години.
„След като направихме внимателен анализ на представянията на играчите на , които играха под наем в Серия B, този път се съсредоточихме върху футболистите, които се преместиха в Cерия С.

Играчът, който разглеждаме днес, е Радослав Цонев, който след като игра през пролетта като извън квотата през първата половина на сезона, беше временно преотстъпен на Монополи. Поради прекъсването на първенството българският халф, един от главните герои на историческото изкачване към завръщането в Серия Б, не успя да се възползва от този шанс. Той излезе на терена 6 пъти в това първенство, само на 2 пъти започна титуляр.

Цонев пристигна в Италия през 2016 г., благодарение на интуицията на спортния директор Мауро Мелузо. Мениджърът на Лече се възползва от разногласията на играча с Левски София, отбор от българската столица. Още от първите месеци талантът и класът му бяха оценени от привържениците на Джалоросите. Двата му гола, довели до победа срещу Таранто и срещу Юве Стабия, бяха решаващи.

Това, което веднага впечатли, беше неговата техника и неговата личност. Момчето успя да се наложи благодарение на новото правило, което Про лигата наложи на всички отбори. От тази година всъщност всеки клуб, регистриран в италианската футболна трета дивизия, имаше задължението да включи максимум 16 играчи над 24 години. Треньор на Лече през същата година беше Паскуале Падалино. Треньорът от Фоджа го наложи като халф. В края на първата си година в Саленто халфът събра 28 участия, обогатени с 4 гола и 2 асистенции.
На следващата година новият треньор на Лече Фабио Ливрени веднага му даде увереност, като го пусна като плеймейкър срещу Катандзаро. Фантастичният гол, който вкара срещу Сиракуза, ще остане завинаги в паметта на феновете. Същата година Лече спечели дългоочакваната промоция на Серия Б. Радослав даде своя принос като отбеляза 2 гола и 2 асистенции в 25 мача.
През втората половина на сезона на последното първенство българинът се представи отлично с фланелката на Витербонезе, като успя да помогне не само за спасението, но и за спечелването на купата на Италия на Серия С.

По време на последния трансферен прозорец, на 25 януари Монополи официално привлече халфа от Благоевград.
Предвид качествата и гъвкавостта си, играчът със сигурност заслужава шанс, така че да съживи кариерата си“ -завършва очерка на италианската медия за Цонев.

Condividi: