БФС плаща 100 бона за тестовете за коронавирус

0
- -

Българският футболен съюз ще поеме разходите по тестовете на футболистите и треньорите за коронавирус преди подновяване на тренировките. Сумата, която централата ще плати за изследванията, е 100 хиляди лева. Тя вече е заделена в бюджета на БФС.

На 21 май (четвъртък) пък ще се проведе заседание на Изпълкома. След него се очаква да има окончателно решение за това по какъв начин ще се довърши сезонът. Първенството трябва да започне на 5 или 12 юни. Нещо, което потвърди и министърът на спорта Красен Кралев.

Единият вариант е с доиграване на двата кръга от редовния сезон, плюс полуфиналите и финала за Купата на България. За него апелират доста от клубове, след като ПФЛ се допита до тях. Така плейофи няма да има и класирането след редовния сезон ще се приеме за крайно. Ще бъдат изиграни и баражи за влизане и изпадане. Все още няма яснота за плейофа за Лига Европа между седмия и третия.

За пълно доиграване на сезона най-много настояват Славия и Берое. Има опция пък плейофите да бъдат съкратени наполовина – в тях тимовете да имат по 5, а не по 10 срещи. Така след подновяването всеки тим ще има по 7 шампионатни двубоя, само Лудогорец и Арда ще са с по 8, защото мачът между тях бе отложен.