Васил Колев каза коя е последната пречка Левски да сложи тире! Намекна кой стои зад призива към Тръста

0
- -

Васил Колев направи коментар по днешните събития около Левски. Както е известно, група фенове и миноритарни акционери поискаха акциите на Тръст „Синя България“. В последствие обаче от „Сини Сърца“ казаха, че не са заставали зад подобно искане. Ето и какво написа Колев на Фейсбук страницата си:

Хайде сега директо и по същество, да падат маските след гнусната провокация от днес към левскарството.
Сигурно има и такива, които се питат, защо някой с готовност да извади пари не иска акции от Божков, който ще ги даде.
Целта е не да се набавят средства (което може би ще стане по познатите от последните години начини), а да се елиминира миноритарният акционер. Това е последната и единствената в момента пречка пред „тире“. Разликата с ЦСКА е, че миноритарният акционер има всички правомощия по закон и процедури, с които може да осуети такъв процес. А Левски с тире няма как да има, ако съществува оригинален Левски, макар и отритнат в калта.
По този въпрос има действия очевидно от много време насам. НИКОЙ няма намерение да плаща дългове и заради това те стоят и се преструктирират. В момента няма и вариант за Левски като собственик, заради това се говори за кръпки като тотализатора.
Сценарият е прост. След някой и друг месец: „опитахме, но не можахме“. И тире. Няма юридически пречки.
Заради това с придобиването на акциите на Божков, паралелно се работи и по варианта с елиминиране на миноритарния акционер.
Освен това този миноритарен дял в момента е шансът на Левски, ако Божков не даде акциите. С него може да се свика Общо събрание, да се избере ръководство и т.н.
Казвам и че по това се работи от много време и заради това дълговете не се плащат, а се преструктурират или се правят малки плащания, но се трупат нови.
Това нещо има конкретни помагачи и те трябва да излязат на преден план и да заявят намеренията си. Има всякакви наивни хора, които са заблудени и са вкарани в един кюп с нечистоплътниците от този сценарии и всякаква друга гмеж от комисионери, интересчии, сърдити любовници и обикновени глупендери.
Работи се от години с целенасочени публикации в медиите, създаване на ядра и социални групи, разпространяване на фалшива информация и откровени клевети. За да се поправи грешката, че „ни изпуснаха на юбилея“.
Запомнете този ден, в който съм казал това, защото като гледам може и да се наложи да си припомните колко прав съм бил. В най-лошия случай Фесйбук ще ми го припомня всяка година, а аз на вас.
За мен има само един вариант на Левски и това не е АД и активи, акции и придобивки, а идеал, който се предава от баща на син. За мен няма вариант „тире“, няма вариант и „число“, защото не искам идеализъм за шепа хора в мръснишка среда. Няма да положа грам усилие. Ще предам на сина си само чистата любов към футбола и спомена за това, което я разпали в мен. Левски ще приключи за мен в момента, в който бъде убит от левскари, защото идеалът от Могилката няма как да има нова форма.
Ако искайте – помагайте в този процес. Това е към всички, които са готови да помогнат в този процес, с користни цели или от глупост. И към всички анонимни профили, черепи, кости и гръмки лозунги, които мърсите под публикациите на мен и такива като мен от години.
Като гледам и как се отказват един след друг от подписите си под сутрешния пасквил замесените хора ще кажа две неща. Първото е, че моето име никога не би се появило в нищо без моето съгласие. И второто е, че като толкова хора се отказват все някой трябва да остане. Да излезе и да запознае левскарите с намеренията си и отговорността, която поема в този случай.

И накрая. Инициаторът на това да се свърже с тръста и да даде оферта. Явно ще плати акциите с комисионната от трансфера на Стефано Кунчев. Поне парите от това да се върнат в Левски. А пък той ще има възможност да реализира философията на бъдещия клуб – тире, пълно със Стефано Кунчевци.