Васил Божков обяви бъдещето на „сините“ акции и отсече: Борисов унищожи Левски!

0
vasil bojkov
- -

Все още действащият собственик на Левски – Васил Божков – проговори както за положението си в момента, така и за ситуацията с акциите на „синия“ клуб.

„В момента съм в Дубай, добре съм. От края на януари съм тук. Живея в апартамент, който не е моя собственост – под наем е. Статутът ми е на резидент. В ареста прекарах 2-3 седмици и то не в ареста, а в затвора. Нямах никаква комуникация с външния свят, нямах телефон, нямах затворнически номер, все едно не съществувах. Когато дубайските власти разбраха какви са нещата, просто ме освободиха. Нямам никакви ограничения. Нямам охрана. Притеснения имам, ако се върна в България. Където и да отидем, ако напуснем ОАЕ, ще ни арестуват. Аз и Георги Попов сме тук. И той е добре. Абсолютно твърдя, че България не е правова държава. Тя се управлява от хунта.

Васил Божков за Хиндлиян: Подлога на Бойко Борисов! Никога не съм искал извинение от феновете

Естествено, че ще се върна в България. Аз съм невинен. В подходящия момент ще се върна – колкото по-скоро, толкова по-добре. Тези неща трябва да се изчистят. Надявам се, че съдът е по-обективен.

Бих направил всичко за Левски, за да върви добре. Както виждате, искат да ми го отнемат силово – няма да помагаме на Левски, ако не се смени собствеността. Какво значи това? Нали Левски е АД. Да сте чували акционерите да имат ангажимент да издържат клуба? Но все едно… Готов съм да дам акциите на всеки един! Не да ги продам, а да ги дам. Само Левски да бъде спасен. А кой унищожи Левски – всички знаем. Борисов унищожи Левски! Той унищожи компаниите, които издържаха Левски – с грубо нарушение на закона. Да е дал той една стотинка лична за нещо? Как той ще спаси Левски? Или ще намери друг да издържа Левски и после да го арестува? Аз съм инвестирал 25 милиона за по-малко от година в Левски.

„Синият“ бос каза кога клубът няма да има проблем и отсече: Не виждам бъдеще за Левски, който и да вземе акциите

С акциите бих ги продал на сериозен инвеститор и бих ги подарил на феновете или на който ги иска. Акциите на Левски вече не ми трябват. Аз в тази ситуация не мога да направя нищо за Левски. Единственият вариант да направим нещо за Левски и той да продължи да се развива стабилно е да се прегледа внимателно законът, да се отменят всички незаконни акции и компаниите, които го издържаха, да продължат да го правят“, заяви Васил Божков пред bTV.