Три варианта пред Левски!

0
- -

Събитията в Левски продължават да са динамични. Развитие около евентуална смяна на притежателя на мажоритарния пакет акции се очаква през следващата седмица. „Тема Спорт“ съобщава, че босът Васил Божков се е съгласил да се срещне с Константин Папазов, който вече изяви желание да стане приносител на дяловете. Тити ще лети до Дубай с няколко предложения до бизнесмена, който контролира 86,6 процента от акциите на сините. Те се водят на името на дясната му ръка Георги Попов.

Вариантите, които Папазов ще предостави на Божков, са два. Първият е пакетът да бъде джиросан на него и фактически Тити да се превърне в собственик. Тогава треньорът на баскетболния Левски Лукойл ще има право да ги задържи или предаде на когото поиска.

Втората опция е бизнесменът да прехвърли акциите на самия клуб. Те могат да стоят в дружеството точно една година. А след това клубът да ги продаде или предостави на инвеститор. В този период, който може да продължи максимум 12 месеца, Левски ще бъде управляван от решения, взимани от излъчено ръководство от миноритарните акционери – дребни притежатели на дялове и фенското сдружение Тръст „Синя България“. Ако се стигне до това, най-вероятно ще останат сегашните шефове.

Естествено, има и трети вариант – Васил Божков да не джироса дяловете. Защото в интервюто си от петък той не обяви какво точно ще направи.

При всичките опции бъдещето за Левски ще е трудно. Финансовият министър Горанов вече обяви, че държавата няма как да отпусне заем на клуба, за каквото настояваха на „Герена“ за връзване на бюджета на първо време.

Наред със сагата с акциите през следващата седмица е възможно да има и други събития на „Герена“. Изпълнителният директор Павел Колев заяви, че след края на извънредното положение, което пада на 13 май, целият Управителен съвет, треньорският екип начело с Петър Хубчев и спортният шеф Ивайло Петков може да подадат оставки.