Решителен ден за Втора лига! Капралов: Какво толкова чакаха? Таванът ли да падне?

0
levski slaviq 326 1
- -

Днес ще стане ясно дали ще продължи първенството във Втора лига и в какъв формат. До снощи в ПФЛ събираха мнението на клубовете, за които това бе последен срок. Както е известно, отборите там не могат да постигнат консенсус. Едни са за спиране на първенството, други то да се доиграе, а трети път поискаха да се проведат единствено баражи, които да определят кой ще влезе в елита. Дори се твърди, че Спартак (Вн), Спартак (Пл), Ботев (Гълъбово) дори не са подали документи за лицензиране. Поморие пък хвърли кърпата още преди пандемията от коронавирус.

„Не мога да кажа какво мнение ще надделее. Стоя на бюрото си и чакам да събера тези на всички отбори. Утре (б.р. днес) ще ги обсъдим и ще излезем в решение“, коментира шефът на ПФЛ Стефан Капралов.

„Ще търсим вариант, който ще бъде оптимален, но нека да не гадаем сега“, допълни Капралов. Той обаче няма информация дали ще има отбори, които ще се откажат от участие или не.

„Не знам защо мълчаха досега. Какво толкова чакаха? Таванът ли да падне? Тези неща трябва да са ясни от доста време“, ядоса се Капралов.

„Вярно е, че това положение се отрази лошо, но клубовете не са единствени. Най-важното сега е, че времето се оправи, а и клубовете получиха правото да тренират. Освен това е започнало и тестването на отборите“, завърши той. Запознати обаче твърдят, че ПФЛ не може да прави кардинални промени във формата на Втора лига. Наредбата за първенствата не позволява това. Предложението на Лигата ще бъде одобрено от Изпълкома на БФС, който се събират в петък.