Кралев: Политизира се съдбата на Левски

0
красен кралев
- -

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че се политизира съдбата на Левски. Той добави, че няма как Бойко Борисов да бъде собственик на Левски или на който и да е клуб.

„За да има прехвърляне на акциите, трябва да има волеизявление от страна и на двете страни. Политизира се съдбата на Левски. Няма как премиерът на държавата да бъде собственик, на който и да е клуб“, коментира Кралев пред МС.

Кралев странно призова акциите на клуба да бъдат предадени на феновете.

„Акциите е редно да отидат във феновете на клуба. Несериозно отношение към съдбата на клуба, но вината не е на премиера Борисов. Съдбата на Левски трябва да бъде предадена в ръцете на феновете“, добави той.

„Премиерът на една държава не може да държи акциите на един клуб.“

„Това е опит да се политизира процеса.“

„Помагали сме на много клубове. През последните месеци видяхте какви пари се дадоха на пловдивските клубове.“

„Решението да се назначи този борд е мой. Няма нищо общо с този случай. Не виждам нищо лошо в този борд да има футболисти. Има специалисти по финанси, високи технологии.“

„Акциите трябва да ги върнете на хората, които са ви ги дали. Няма моралното право и желанието да вземе акциите. За мен темата е изчерпана. Не е нормално да се случва това с Левски. Тези неща не са предизвикани от държавата, а от собствениците. Акциите трябва да бъдат предоставени на феновете и след това да се търси вариант за спасяването на Левски. През годините винаги е имало желаещи да помогнат за спасяването на Левски“, каза още Красен Кралев.