Гочето разказа за престоя на Коце Видолов в ЦСКА: Бях много неприятно изненадан, когато го продадоха на полусезона, а бяхме в подстъпите на титлата

0
- -

Последният треньор, извел ЦСКА до златен дубъл (1997) – Георги Василев-Гочето, разказа за престоя на плеймейкъра Костадин Видолов на „Армията“. Коце, който навърши 50 г. на 2 май, е привлечен от червените през лятото на 1996-а от Ботев Пд. После играе за тима и през 2000/01 г. Той е бил в един отбор с Гочето на три пъти, включително в Левски и Унион Берлин. Видолов призна неотдавна, че е голям цесекар още от дете.

„Играчите с финес като Коцето не бяха много в моя период като треньор“, отбеляза Гочето пред „Тема Спорт“.

„Той притежаваше тактическа грамотност и сръчност, набиваше се на очи със своите идеи и отигравания, имаше ювелирна техника. Беше способен всяка сложна ситуация да я отиграе с лекота и да я превърне в правилно решение“, допълни Василев.

„От неговата порода бяха фигури като Пламен Гетов, Николай Тодоров и Краси Балъков. Беше истинско удоволствие да работя с Видолов. Бях много неприятно изненадан, когато ЦСКА го продаде на полусезона (през сезон 1996/97 г.) в Бурса. Бяхме в подстъпите на титлата и се притесних сериозно, но му намерихме качествен заместник в лицето на Гошо Йорданов-Ламята. Видолов отговаряше напълно на повелята на ЦСКА винаги да е победител. Аз лично настоях за неговото привличане и той вкара много футбол в играта на отбора“, разказа Гочето пред „Тема Спорт“.