БФС с писмо до държавата за юношите

0
15198362912.jpeg
- -

БФС ще изпрати в най-кратки срокове официално писмо до държавните институции (Министерство на здравеопазването) с искане да бъдат разрешени тренировките за децата и юношите. Това съобщи техническият директор на централата професор Лъчезар Димитров. Както е известно, голяма част от професионалния и аматьорския спорт вече работи на терен – дали на групи, или в пълен състав след края на извънредното положение заради пандемията от коронавирус. За детско-юношеските школи по футбол обаче това все още не е възможно. Дълго продължилата забрана предизвика гневното отношение на треньори, родители и деца.

„Писмото е готово, но чакам указание от ръководството на БФС, които ще вземат крайното решение. Аз съм се подготвил с мотивите защо и кога трябва да започнат тренировките на отборите от ДЮШ. И това писмо ще касае не само децата и юношите, а също така подновяването на женското първенство и завършването на турнира за Купата на БфС за юноши до 18 години“, каза проф. Димитров, цитиран от „Тема спорт“.

Основната пречка до момента е, че вече са започнали тренировките на професионалните отбори и може юноши и мъже да се засичат на един и същи стадион.