„Ронин“ проведе турнир по учебник

0
- -

За 9-та поредна година бургаският карате клуб “Ронин” беше домакин на едноименния турнир по Шотокан карате до, който се проведе на 23.04.2017г. в Бургас.

49 ронина, от всички възрастови групи, взеха участие в дисциплините – ката, асай рю ката и кумите. Според предварителните очаквания, предвид големия брой участници, домакините се наредиха на първо място в крайното класиране.

На този турнир родителите имат възможност да видят резултата от работата на децата и треньорите в залата. Тук каратеките преодоляват себе си и показват наученото, не само пред съотборници и конкуренти, а и пред голямата публика и високо квалифицирани съдии. За много от тях това е и първата стъпка към последващи успехи.

Това състезание беше и своеобразен тест за състезателите от клуба, които ще представят страната ни на Европейското първенство по шотокан карате до, което ще се проведе в Сърбия на 05-07.05.2017г.

„Развитието на клуба се дължи на три основни елемента – желанието и упоритостта на децата, труда на треньорите и подкрепата на родителите. Ако един от тези елементи липсва, то не бихме постигали успехи.
Тук е мястото да благодарим на родителите за гласуваното доверие през годините, за разбирането и оказаното съдействие.”, сподели старши треньора на клуба Иван Тодоров.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК