Време е за дерби! Левски търси добра поличба в №13 (вероятни състави)

0
- -

Тази вечер Левски приема Лудогорец на „Герена“ за рестарта на първенството. Мач, който е чакан с нетърпение от феновете. Домакините ща са опитат да сложат край на няколко негативни серии, докато гостите са твърдо решени да направят поредна стъпка към титлата.

Сините са втори, като изостават с 9 пункта от съперника. Всяка грешна стъпка обаче ще ги свали още в класирането. Те елиминираха Лудогорец за купата с дузпи, а сега ще се опитат да го победят в първенството. Вече 12 шампионатни мача тимът не е печелил срещу раирадчани – 8 загуби и 4 ремита. На „Герена“ се надяват, че 13 няма да е фатално число за тях, а напротив – ща им донесе успех.

Преди паузата в първенството Левски бе в ужасна форма. По време на извънредното положение проблемите бяха много, а играчите стискаха зъби. Те със сигурност са зажаднели за футбол. А феновете им за победи – такава възпитаниците на Петър Хубчев не се постигнали праз пролетта – 4 равенства и 1 поражение.

Наказани за двубоя са капитанът Живко Миланов, Кали Тиам и Дени Алар. Затова Хубчев няма големи дилеми около състава. Единствената е кой да играе като десен бек – Деян Лозев или Ивайло Найденов. Останалите в отбрана ще са Каргас, Ейолфсон и Горанов. В халфовете линия ще действат Райнов, Славчев и Спиерингс. По крилата ще нападат Станислав Иванов и Паулиньо, а на върха на атаката ще е Роберта.

Павел Върба няма да може да разчита на Пламен Илиев и Светослав Дяков, които лекуват травми. Очаква се под рамката да е Владо Стоянов, а в ариергарда да играят Сисиньо, Григоре, Терзиев и Недялков. Пред тях ще бъдат разположени Баджи и Анисе. В нападение ще се разчита на Вандерсон, Каули, Марселиньо и Кешеру.

С този мач сините трябва да държат жар сред феновете. Но за тях е далеч по-важно какво ще направят във вторник за Купата на България, когато от 20:30 часа гостуват на Локо Пловдив на „Лаута“.

Вероятен състав на Левски: Миятович, Лозев, Каргас, Ейолфсон, Горанов, Славчев, Райнов, Ст. Иванов, Спиерингс, Паулиньо, Робърта

Резерви: Г. Георгиев, Найденов, Юруков, Нашименто, Мазурек, М. Петков, Костов

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Недялков, Терзиев, Григоре, Сисиньо, Анисе, Баджи, Вандерсон, Марселиньо, Каули, Кешеру

Резерви: Ренан, Икоко, Моци, Йорданов, Бакалов, Жоржиньо, Швиерчок