Оправдаха Дънекова за допинга

0
- -

Националната ре­кордьорка на Бъл­гария на 3000 мет­ра стийпълчейз Силвия Дънекова беше оправ­дана по случая с положи­телната допинг проба от олимпийс­ките игри в Рио де Жанейро. След чака­не от няколко месеца Дисциплинар­ната коми­сия на БОК из­лезе с реше­ние, че „не  са налице доказа­ни по безспо­рен на­чин нару­шения на антидопинговите правила по чл. 2.1 от Световния антидопингов ко­декс (САК) от стра­на на Силвия Дънекова“.

Сега се чака да мине 14-дневният срок за обжалване, на което право имат БФЛА и Меж­дународната асоциация на атлетическите федерации (IAAF).

По-рано през го­дината от БФЛА уточниха, че от IAAF са взели ре­шение, че Дънекова не е достатъчно елитен състеза­тел, за да вземат отношение по до­пинг разследване­то й и затова то е пренасочено към националното тя­ло, а именно -Дисциплинарната комисия на БОК.

„Радвам се, че доказах, че не съм срам за дър­жавата. Показах, че съм стигнала до тези резултати и до тези големи състезания с чес­тен труд, а не с измама“, каза Дънекова пред bTV.

Източник: „Меридиан мач“

Снимка: vishwagujarat.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК