Добруджа се радели четирамата най-опитни,взема руснак!

0
- -

22-ма футболисти участваха в първата тренировка на „Добруджа“, която се проведе тази вечер на стадион „Дружба“. Новите имена сред тях са 8. В „Добруджа“ се завръщат Дони Дончев, Ахмед Адемов, Мартин Кирилов и Християн Казаков, който идват съответно от „Черноморец“ (Балчик), „Пирин“, „Септември“ (Тервел) и „Поморие“. За Адемов и Цветелин Радев ,нашата медия първа ви информира.

Първо в KOTASPORT: Добруджа се подсили с класен бранител

Опит в защитата ще внесе 31-годишният Цветелин Радев. През последните 3 сезона той игра за „Ботев“ (Гълъбово). Халфът Теодор Стефанов идва от „Родопа“ (Смолян), но има опит в Б група още със „Созопол“, „Нефтохимик“ и „Поморие“. „Черно море“ пък ще преотстъпи на „Добруджа“ 18-годишния талант Йордан Радев.
В „Добруджа“ има и едно чуждестранно попълнение – руснакът Светослав Вител. Той е централен нападател, юноша на „Спартак“ (Москва), играл е за португалския „Боавища“.
Четирима от най-опитните от досегашния състав вече не са част от отбора. „Добруджа“ няма да разчита на Михаил Венков, Янчо Андреев, Тодор Паланков и Кристиан Пешков. Светослав Петров заяви, че причината е, че те са поставили личните си интереси над тези на клуба.
Първата контрола за лятната подготовка е насрочена за 24 юни, а съперник в нея ще бъде „Пирин“. Договорени са проверки още със „Созопол“, „Нефтохимик“, втория отбор на „Лудогорец“ и юношите старша възраст на „Черно море“. Планирано е да се изиграе още една контрола, като за нея се търси съперник.