Левски посяга към короната на Локо (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
- -

Тази вечер от 20:30 часа на „Лаута“ Локо Пловдив приема Левски в първи полуфинал за Купата на България. Двубоят е от голямо значение за двата тима. Домакините ще опитат да направят решителна крачка към защита на трофея, който завоюваха миналата година. Целта пред сините до края на кампанията пък е само една – спечелването на приза. И то не толкова заради факта, че това гарантира участие в Лига Европа, а да се държи жар сред привържениците, които са основен източник на финанси в този толкова тежък момент за клуба. Затова ситуацията в Левски за този мач е „грабвайте телата“.

Локо направи успешна крачка на рестарта на първенството и се наложи с 2:0 над Етър. Така измести днешния си гост от второто място в класирането. Наред с това Бруно Акрапович успя да съхрани силите на част от основните си играчи – сред тях бяха Малембана и Милош Петрович. Очаква се двамата днес да започнат като титуляри. Като цяло наставникът на пловдивчани няма проблеми по окомплектоването на състав. Той обаче има дилема за върха на атаката. Не е изключено като титуляр да започне новото попълнение Доминик Малонга. Той се включи отлично срещу Етър и реализира първия гол в мача. Това бе дебютното му попадение за тима.

За Левски няма място за отстъпление, тъй като нещата в първенство не изглеждат никак добре – тимът все още няма победа тази пролет. Затова Петър Хубчев и възпитаниците му ще трябва да се реваншират пред феновете с двубоите в този турнир. В предишната фаза бе повален Лудогорец, сега наред е Локо Пловдив. Пред наставника има кадрови проблеми – контузен е капитанът Живко Миланов, наказан е най-острият флангови играч в тима – Паулиньо. Все пак има и добри новини. Лекарският щаб успя да вдигне Деян Лозев, който е алтернатива на Миланов. Той обаче по-скоро ще остане резерва. В състава след изтърпени санкции от Дисциплинарната комисия на БФС се връщат Хали Тиам и Дени Алар.

На вратата ще е Милан Миятович. Пред него ще стартират игралите срещу Лудогарец Найденов, Каргас, Ейолфсон и Горанов. Като дефанзивм халфове ще действат Хали Тиам и Мартин Райнов, което означава, че Славчев ще седне на скамейката, а пред тях ще е Стайн Спиерингс. След това идва дилемата за Хубчев – кои да са в нападение. По фланговете ще действат Станислав Иванов и Роберта, а за върха на атаката до последно ще се избира между Костов и Алар. Има обаче вариант, при който като крило да бъде ползван Лозев, което ще означава, че Роберта ще е централен нападател.
Най-вероятно и двата тима ще заложат на предпазлива тактика и целта им ще е да не допуснат гол преди реванша на „Герена“ след две седмици. Въпреки това здравите сблъсъци няма да липсват, още повече че двамата треньори са доказали, че са турнирни бойци.

Тази вечер Локо ще се надява пак да бие Левски, както го стори при последната среща между двата отбора за купата на този стадион – 2:1 след продължения в четвъртфинал през 2012-а. Сините пък със сигурност искат да продължат традицията от сблъсъците между двата тима в полуфиналите. Столичани никога не са губили от Локо в тази фаза. А след като са го отстранявали, след това неизменно са печелили трофея. Това се случва през 1946, 2005 и 2007 година.

Вероятен състав на Локомотив: Пиргов, Алмейда, Малембана, Томашевич, Карагарен, Умарбаев, Петрович, Илиев, Цветанов, Аралица, Малонга

Резерви: Луков, Акинеми, Масоеро, Николаев, Витанов, Клапан, Салинас

Вероятен състав на Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Каргас, Найденов, Райнов, Тиам, Робърта, Спиерингс, Иванов, Алар

Резерви: Георгиев, Лозев, Юруков, Славчев, Нашименто, Петков, Костов