Пак сменят позицията на млад титуляр на ЦСКА-София

0
- -

Големият талант на ЦСКА-София Валентин Антов ще се върне в халфовата линия, поне временно за първия полуфинал с Ботев Пд. Това ще се наложи, тъй като Рубен Пинто ще бъде наказан за натрупани 5 жълти картона. Антов ще замести португалеца в средата на терена до Малинов. Друга опция пред треньора Крушчич реално няма. В контролата с Ботев като вътрешен халф игра Тиаго, но пък той изобщо не попадна в групата при успеха над Витоша (1:0) и едва ли ще стартира утре в Коматево.

Интересно е да се отбележи, че в утрешния двубой Антов ще запише своя мач №50 за ЦСКА-София във всички турнири на професионално ниво. На този етап той има 35 в елита и по 7 за купата и в евротурнирите. През настоящия сезон е играл 13 пъти в елита, 3 за купата и 2 в Лига Европа. Юношата на армейците все още чака първия си
гол.

Антов играеше само като централен защитник от началото на 2020-а, но през есента беше в халфовата линия. Обичайната му позиция в школата на ЦСКА-София бе в сърцето на ариергарда, а и самият той призна наскоро, че предпочита да играе там. При настоящата ситуация обаче Антов ще се върне като полузащитник. Иначе от началото на годината той действаше неизменно в отбрана заради контузията на Албентоса. Младокът е участвал във всеки от 6-те официални мача (5 в елита и 1 за купата), а интересното е, че тях си е партнирал с цели рима играчи – Занев, Гълъбов и Жеферсон. Ротациите се налагаха, тъй като Занев на два пъти беше наказан.

Утре в центъра на защитата срещу Ботев ще излязат капитанът Занев и Гълъбов. Това няма да са единствените размествания в състава спрямо успеха над Витоша.

Али Coy и Едвин Джеси разочароваха в Бистрица и мястото им сред 11-те не е сигурно. Титуляр срещу Ботев утре ще бъде Евандро.