Мадрид също кандидат да приеме финалите в Шампионска лига

0
- -

Испанската столица Мадрид също е сред потенциалните градове, които могат да посрещнат финалната фаза на Шампионска лига през август. Кметът на града Хосе Луис Мартинес призна, че се водят разговори за провеждането на фианала на турнира в Мадрид.

Най-значимият европейски клубен турнир беше прекъснат през март заради разпространението на COVID-19.

Финалът трябваше да се играе на 30 май на стадион „Ататюрк“ в Истанбул, но заради принудителното спиране на сезона все още не са изиграни всички срещи от осминафиналната фаза, като очакванията са надпреварата да бъде подновена в началото на август.

„Знам, че се разглеждат различни варианти, но ние като градски власти на Мадрид имаме пълната готовност да организираме финала на Шампионската лига. Смятам, че можем да осигурим адекватни мерки за сигурност, разполагаме с инфраструктурата и с всички необходими обществени услуги, за да домакинстваме на този мач. А и така ще пратим послание до целия свет, че въпреки цялата драма, която трябваше да преживеем, Мадрид не се отказва и отново се надига“, коментира кметът на Мадрид.

От УЕФА все още не са обявили за промяна на мястото на финала.

От Евроцентралата отказаха да коментират този въпрос, като уточниха, че е създадена работна група, която разглежда всякакви варианти, а повече яснота ще има след заседанието на Изпълкома на организацията на 17 юни.