Гецата разкости ЦСКА-София, Крушчич и Соу и отсече: И Ботев не са цъфнали!

0
georgi georgiev gecata
- -

Бившият халф на ЦСКА и Ботев Пд – Георги Георгиев-Гецата – направи анализ за „Тема Спорт“ на първия полуфинален сблъсък между „канарчетата“ и ЦСКА-София за купата.

„Играта през първото полувреме беше такава, че човек спокойно можеше да си поспи. След почивката видяното беше по-интересно. Отчитаме, че имаше малко време за подготовка, но това е дежурно извинение и без да има вирус. Мачът беше под средното ниво. Допуснаха се фрапантни технически грешки от страна и на двата отбора. Грешките се дължаха на неможене. Дразнещи обаче са обясненията след мача. Крушчич от ЦСКА за пореден път, след като тимът не е вкарал гол, каза, че нямали късмет. Какъв късмет е да вкараш от пет метра с глава? Тук не опира до късмет, а до възможности. Вратарят на Ботев стои като мумия, а Coy го удря с топката в тялото. Къде ги намираме тези треньорчета, които все се оправдават с късмета?! Как пък ЦСКА вече години наред все няма късмет, един път шансът не е бил на негова страна… Наслушахме се на оправдания.

Но положението е лошо не само в ЦСКА. И Ботев не са цъфнали. Не успяха да си развият добре и без това малкото атаки. След почивката се видя и разликата във физическата подготовка. ЦСКА е по-добре в това отношение. При Ботев започнаха схващанията, което говори, че кондиционно отборът отстъпва.

Като цяло след почивката ЦСКА имаше повече възможности, но няма кой да ги вкара. Реваншът остава отворен и нищо не се знае. Помним какво се случи миналата година, така че няма как Ботев да бъде отписван. Но за мача на „Армията“ и двата тима трябва да покажат по-добра игра, а Ботев е нужно да се стегне и във физическо отношение.

Иначе първото полувреме бе доста пасивно – напрежение, голям залог… След почивката мачът се поотвори, най-вече ЦСКА заигра по-добре. С влизането на Тиаго и Енрике, нещата започнаха да се получават. Белтраме също не игра лошо, имаше някои хубави моменти. Антов обаче пак го сложиха в халфовата линия и отново се видя, че не му е там мястото. След почивката Ботев сдаде багажа, започнаха да прегръщат и да тушират съперниците, за да печелят време. Може би някои футболисти са отгоре с килограмите. Да не говорим с имена, но Ботев има да наваксва в кондиционно отношение. Проблем за тях е и късата пейка. Явно след почивката ЦСКА усети, че съперникът отстъпва физически, и го натисна, пресира го високо и след отнети топки в половината на Ботев се стигна до по-интересните положения. В допълнение и защитата на домакините не бе организирана.

Няма как да подминем Али Coy, макар че думите за него не стигат. Колко по-добри положения трябва да му се създадат, за да вкара? Имаше особено две чисти ситуации с глава. Обаче гол – йок. Сменят го и му се радват, пляскат си ръцете, Всичко е наред. Едно време Любо Пенев, ако беше изпуснал пет положения, Пената щеше да го набие още на пейката. А сега си се радват, че не са вкарали…“, коментира Гецата.