Нефтохимик с крушение от Пирин и насред Бургас (ВИДЕО)

0
- -

Нефтохимик продължава ужасяващото си представяне в плейофната фаза на Първа лига. „Шейховете“ допуснаха загуба с 0:3 като домакини на Пирин. Това бе трето поражение за бургазлии от „орлетата“ за по-малко от месец, като предните две бяха инкасирани в Благоевград. След днешната загуба, Нефтохимик продължава без победа в плейофите от 4 срещи, а вече в общо 6 последователни не познава вкуса на победата.

Преди началото на срещата феновете на Нефтохимик бяха приготвили плакет, с който да наградят Георги Вълчев за играч номер 1 на тима за месец март. Заради тежката си контузия обаче той не присъства на стадиона и наградата бе получена от Янко Георгиев. Самите привърженици пък бяха твърде малко в днешния мач, като на стадиона имаше не повече от 300 зрители. Агитката с най-верните от тях, обаче бе доста шумна и подкрепя отбора до последния съдийски сигнал, въпреки негативния резултат.

Нефтохимик започна по-активно мача, без обаче това да доведе до опасности пред вратаря на Пирин. „Шейховете“ успяха да стигнат само до няколко корнера, след чието изпълнение не се стигна до нищо сериозно. Удар на Йорданов пък беше блокиран. В 22-ата минута Хазуров се освободи в наказателното поле от защитник на гостите, но ударът му бе неточен. В 25-ата минута Кощрна проби отдясно, нахлу в наказателното поле и пусна успоредно за Даниел Младенов, който на метър пред голлинията прати топката в мрежата за 0:1. След полученото попадение, „шейховете“ видимо се смутиха и играта им не вървеше. Постепенно обаче отново поеха инициативата, но пак без да стигнат до голови положения. В 43-ата минута на терена прехвърчаха искри. Дженкинс влезе грубо в краката на Грънчов, който пък му налетя. В крайна сметка главният съдия охлади страстите по един жълт картон и не позволи да напрежението да ескалира.

Нефтохимик можеше да изравни след малко повече от 60 секунди игра през втората част. Хазуров излезе сам срещу вратаря, но Николов с шпагат му изби топката. Тя обаче стигна до Владислав Романов, чийто удар от близко разтресе напречната греда. Пропускът се оказа фатален за бургазлии, тъй като в 49-ата минута получиха второ попадение. Иван Цветков и Даниел Младенов разиграха с по едно докосване в наказателното поле на домакините. Последният остана сам срещу Георгиев и технично стреля покрай него, отбелязвайки своя втори гол в мача. Николай Дюлгеров можеше да намали изоставането на своя отбор, но силният му изстрел извън наказателното поле премина малко над вратата. Хазуров нанесе силен удар от малък ъгъл, избит от Костов в корнер. Вратарят на Пирин пък бе на път да направи фатална грешка, след като първо улови, но после изпусна центриране на Хомей отдясно. Хазуров бе на път да прати топката в празната врата, но защитник на гостите изби пред краката му. В даденото от съдията продължение пък Иван Цветанов оформи класическата победа на Пирин, след като бе изведен сам срещу Янко Георгиев.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК