Майко мила! Тараните на ЦСКА-София нямат гол от общо над 1200 дни

0
- -

Футболът е игра на голове. Това е отявлено клише, което царува по терените из целия свят. Има и друго – футболът не е стихотворение да го забрадиш. Това последното абсолютно не важи за тараните в ЦСКА-София, които очевидно не могат да си спомнят как се вкарват голове и най-вече – кога за последно са го правили. Онзи ден „червените“ губеха с 0:1 тежък сблъсък с Локо (Пд) на „Армията“, а треньорът Милош Крушчич реши да бори проблемите в атака като смени още на почивката Али Coy, който към днешна дата е без гол вече 185 дни, с Томи Юрич, който никога не е отбелязвал с червената фланелка, а последно се е разписвал в мач за първенство преди 806 дни…

Истината е, че тримата тарани в ЦСКА-София – Али Coy, Томи Юрич и Ахмед Ахмедов, не са вкарвали шампионатен гол от общо 1214 дни! За първите двама вече споменахме, а Ахмедов, който дойде на „Армията“ от Дунав през зимата, няма попадение в елита от 223 дни.

Това са шокиращи цифри, за които в ЦСКА-София трябва да вземат спешни мерки, защото без голове няма и победи. Преди няколко дни Милош Крушчич обяви, че проблемите на яловата атака са психологически. Това оправдание обаче е доста рехаво, като се има предвид, че тримата тарани са доста опитни футболисти, а не голобради тинейджъри.

В интерес на истината онзи ден Али Coy игра прилично срещу Локо (Пд) и при всички положения беше най-опасният играч на „червените“ през първото полувреме, след което беше изваден. Гамбиецът удари греда и създаде доста проблеми на „смърфовете“, а смяната му беше грешна най-малко, защото след почивката атаката на ЦСКА-София не стана по-силна, а обратното.