Бруно Vs. Заги – епизод 10

0
bruno akrapovich 1
- -

Днес на стадион „Локомотив“ в Пловдив среща ще си дадат двамата най-дълго задържали се треньори в родния елит към момента – Бруно Акрапович и Златомир Загорчич. Босненският специалист пое смърфовете в началото на ноември 2017 година, а сърбинът застана начело на белите половин година по-рано – през май 2017-а. Към днешна дата в Първа лига няма нито един друг треньор, който да е водил отбора си за по-дълъг период. За това време Акрапович и Загорчич кръстосаха шпаги с Локо Пд и Славия цели 9 пъти в първенството.

Балансът е категорично в полза на босненеца – 3 победи, 5 равенства и само един успех за Загорчич – 4:2 на „Лаута“ през юли 2018-а. През същата година двата тима се срещат помежду си цели 5 пъти. Интересното е, че дни преди Акрапович да поеме смърфовете, Славия отстранява Локомотив за купата с 2:1 след продължения на осминафиналите. Малко по-късно Воин Войнов подава оставка, а мястото му е заето от босненския специалист. Същия сезон Загорчич извежда белите до отличието след успех над Левски на финала с дузпи, а година по-късно същото постига и Бруно – 1:0 над Ботев Пд в битката за трофея на „Васил Левски“.

Така че представянето и на двамата е доста сходно – в Лига Европа отстраняват по един съперник – Славия – Илвес Тампере, а черно-белите -Спартак Търнава, преди да отпаднат съответно от Хайдук Сплит и Страсбург.

Днес ни очаква епизод 10 от битката между двамата, която е от изключително значение в плейофите. Локо е втори с 50 точки, а Славия – пети с 45. Така че при неуспех днес белите ще се простят до голяма степен с надеждата си за медал. Смърфовете обаче ще играят в главите си и с реванша за купата с Левски, който е във вторник на „Герена“. Успехът с 2:0 на „Лаута“ дава отлична възможност на Акрапович за втора поредна година да изведе черно-белите до финал за Купата на България.