Жеката за Крушчич: Едни и същи грешки вече трети мач! Такъв мач отдавна не бяхме виждали

0
- -

Голмайстор №1 в елита Петър Жеков обяви, че отдавна е чакал такъв мач от „червените“ и „сините“. Той похвали и двата отбора за шоуто, което спретнаха пред близо 14 000, които бяха на трибуните и още хиляди пред телевизорите.

„Такъв мач отдавна не бяхме виждали между двата отбора. Нямаш дъх от първата до последната минута. Много съм доволен, че се получи така. И двата отбора хвърлиха всичко, което имаха в атака. Отдавна не са показвали толкова нападателен футбол. Е, имахме и доста пропуски, ударихме и две греди. Радвам се, че бях свидетел на този мач. Изтървахме да поведем с повече. Можеше да стане бързо 3:0, но не се получи. Все пак това е футбол, нещата не винаги стават така, както ти се иска. ЦСКА отдавна не го бях виждал така. И двата отбора показаха ниво. Но истината е, че нашата защита игра малко по-детински от тяхната“, обяви легендата пред „Меридиан Мач“.

„Вратарят пък бе направо трагичен! Не знам какво стана с онова другото момче (б.р. Черняускас). Не знам защо го скриха? Ако е за топката, която си вкара, то такъв удар мога само аз да направя. При останалите се случва веднъж на 150 години. Има правила при вратарите, които трябва да се спазват. Нямаш право да напускаш рамката, след като имаш съотборник, който може да играе за топката. Тръгваш единствено, когато противник остане сам срещу тебе. А вратарят ни какво направи? Къде бе тръгнал при дузпата, а след това закъсня. Не може да ти вкарат гол през такъв куп играчи. Близо 15 души бяха в наказателното, а той и закъсня. Треньорът също прави едни и същи грешки вече трети мач. Какво прави Занев в центъра? Работата му не е там. Той си е ляв защитник. Може да спира атаките, да организира атаки. С това младото момче (б. р. Гълъбов) само се бутат и всеки разчита на другия. Заради тези неща не можах да заспя до 4 часа. Чудех се дори какво да коментирам във фейсбук. Написах това, което ви казвам, но все пак го изтрих.

Иначе евала на треньора за Coy. Не вкарваше, но продължи да разчита на него. Така се прави. Виках си, че ако го остави на пейката – ще го довърши. Треньорът обаче постъпи правилно. Заложи на него и Coy му се отплати. Чудя се обаче къде е другият нападател? Гледах резервите – няма го. А можеше да си взаимодействат много добре със Coy. Да заложим на двама в атака. Сега разбирам, че бил с коронавирус. Не може така. Футболистите трябваше да се пазят. Като не могат сами – затваряш ги. Едно време какво правехме – идват в 8 часа на Панчарево и стоят там до 20,00 часа вечерта. Трябваше и сега да ги държат. На базата има всичко – ресторант, бунгала. Доста неща се подобриха там. Ами какво ще стане, ако зарази останалите играчи? Къде ще отиде отборът ни?“, завърши Жеков.