Отлична новина за Берое! Белгийци освобождават „зелен“ ас

0
- -

Сагата около бранителя на Берое Ахмед Туба стана обект на интерес и в белгийската медия Voetbal Primeur. За защитника мачът с Левски ще е последен в България, поне на този етап. Той игра като преотстъпен от Брюж и от средата на октомври насам дори не е пропуснал минута за Берое.

„На този етап мачът срещу Левски е последен за Ахмед Туба, защото нещата с Брюж не са изчистени. Той има желание да разтрогне и да остане с нас. Вече не като преотстъпен, а да бъде собственост на Берое. Между него и Теди Мезаг се създаде синхрон. Действително всяко едно напускане на основен футболист не е приятно. Мисля, че имаме хора, които ще го заместят, но да видим как ще се развият нещата“, заяви вчера Димитър Димитров-Херо.

А колегите в Белгия пишат: „В плейофите през 2017-а Мишел Прьодом изненадващо хвърля неопитния Туба на лъвовете. Високият ляв бек обаче се вписа добре във футболната философия на треньора – мощен защитник с голяма енергия и издръжливост. Роденият в Рубе Туба не се представи лошо в Брюж, но после бе преотстъпен в УХ Льовен, където не успя да постигне нищо. После Туба отиде на приключение в България. В един от водещите тимове Берое той се наложи като твърд титуляр. Въпреки това Брюж има намерение да се раздели окончателно с него през лятото“, пишат в Белгия. Договорът на Туба с Брюж е до лятото на 2021 г., така че той ще се прибере, за да преговаря за разтрогването му.