Новата „Армия“ в застой! Съдът задвижи делото за емблемата на ЦСКА

0
balgarska armiq proekt
- -

Столичният съд е одобрил и задвижил жалбата на ЦСКА-София срещу употребата на сходна емблема на тази с трите звезди. Неслучайно дебютантът в елита ЦСКА 1948 преди няколко дни обяви, че ще играе с нова емблема в шампионата. Досегашната бе много подобна на тази с трите звезди. От дружеството „Ред Енимълс“ обаче платиха 8 млн. лв., за да придобият всички емблеми на автентичното ЦСКА, а след това предприеха и мерки, за да защитят собствеността си.

Все още обаче се очаква развитие около казуса с „Армията“. Клубът иска оценката на стадиона от Агенцията по вписванията да бъде намалена като размер. За целта тя трябва да бъде обжалвана, но на практика от Спортното министерство – чрез фирмата „Сердика спортни имоти“, която е собственик на „Армията“. На този етап няма данни дали са предприети мерки или въпросът е в застой.

В следващите дни пък се очаква от ЦСКА-София да съобщят за немалко промени в школата. Работа в ДЮШ по всяка вероятност ще започнат двама млади наставници, които наскоро напуснаха Ботев Пд – Стоян Ангелов-Стинката (36 г.) и треньорът на вратарите Илия Иванов (36 г.). Шеф на академията остава португалецът Пауло Кардосо.