БГ национал след промоцията в Турция: Празнувахме и обикаляхме 10 часа в целия регион!(СНИМКИ)

0
- -

Българският национал Страхил Попов завършва един турбулентен сезон, след като през зимата трябваше да напусне изненадващо Касъмпаша. Той се озова във втородивизионния Хатайспор, с който обаче влезе в елита. Сега в събота Хатайспор приема Бурсаспор в последния кръг, като тимът така или иначе си е осигурил промоция и 1-о място.
„След мача с Аданаспор, който спечелихме с 2:1, имаше големи празненства. Все пак за първи път Хатай влиза в Суперлигата. 10 часа обикаляхме из целия регион, в 4.30 сутринта се прибрахме по къщите. Цялата област подкрепя отбора, защото друг в региона няма. Предполагам, че след мача с Бурсаспор ще има още тържества, като ще ни връчват и купата за шампиони на втора лига, разказва Страхил Попов пред „БТА“.
„През зимата беше доста неприятна ситуацията с Касъмпаша. Никой не е очаквал да бъдат махнати 10 човека на куп. Особено пък 4-5, които бяхме титуляри, за нас си беше огромна изненада. Но имах късмета да дойда в Хатай и ето отборът влиза като шампион в Суперлигата кръг преди края. Труден момент беше с избухването на пандемията от коронавирус, защото 2,5 месеца не играхме, а и тренировките не бяха както трябва. Но сега сме радостни, това е грандиозен успех тук. Клубът е създаден през 1967-а година. Сега се прави нов стадион, който е почти готов. Онзи ден бях на новия стадион и си говорих с работниците. Напрактика е завършен. Сега се полага тревната настилка, остава само да се сложат и седалките за публиката“.
Страхил прекара 4 години в Истанбул, а сега трябваше да смени обстановката с град, който се намира на сирийската граница. Но това не го притеснява.