Левски на вълна „младоци“ до края на сезона

0
- -

Спортно-техническият щаб на Левски е взел решение да да­де шанс на юношите в първия отбор да се преборят за ти­тулярно място до края на кам­панията. В момента Николай Митов налага в състава Ста­нислав Иванов – 18-годишният нападател започна и в дерби­то срещу ЦСКА (0:3), но бе за­менен на почивката. Освен не­го в стартовата единайсеторка на сините редовно са Божидар Краев и вратарят Ни­колай Кръстев. Последният не пази срещу армейците, защо­то бе повален от вирус – преди това записа 8 мача като ти­туляр. Вместо него в дербито започна привлеченият на по­жар през пролетта Божидар Митрев. Той обаче има вина при първите две попадения в мрежата си и затова пак ще седне на пейката, а Кръстев ще продължи да получава дове­рие.

В оставащите 6 кръга към отбора трябва да бъдат ин­тегрирани и полузащитници­те Ивайло Найденов (19 годи­ни) и Илия Юруков (17 години). По-големият от двамата деб­ютира за сините през настоя­щата кампания. Той влезе ка­то резерва три пъти, като в гостуването на Лудогорец (0:0) игра през цялото второ полувреме. Юруков пък все още няма официален мач за сините, но се очаква да се появи на те­рена. Същото важи и за удъл­жилия договора си 21-годишен защитник Деян Иванов, който повече от един сезон лекува контузия.

Даването шанс на Ивайло Найденов и Илия Юруков се на­лага и от факта, че халфовете Георги Костадинов и Джереми де Ноойер ще бъдат извадени от състава. Двамата на някол­ко пъти отказаха да подновят договорите си. Затова и до края на месеца те ще трени­рат за здраве със сините – ще влизат на терена само при крайна нужда. Това се отнася и за румънския защитник Сърджан Лукин. Той носи вина за първото попадение на ЦСКА в съботното дерби. Сърджан съ­що отклонява предложенията на шефовете за нов договор и през месец юни ще е свободен агент. Подобна е и ситуация­та с испанския нападател Ан­тонио Аниете – той също разо­чарова с изявите си през про­летта.

Източник: „Тема спорт“

Снимка: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК