Левски се размина леко за ексцесиите: Няма да затварят „Герена“, само парична глоба

0
- -

ДК към БФС наложи глоба на Левски в размер на 19 000 лева за свастиката в сектор „А“ на мача с ЦСКА, предаде репортер на Novsport.com. Относно хвърлените камъни по скамейката на червените и пострадалите там треньори, санкцията е лишаване от домакинство за един мач, което обаче ДК заменя със затваряне на сектор „А“.

Шефът на ДК Юрий Кучев съобщи:

„За нерегламентирано използване на факли и димки от феновете на Левски – 300 лева. За бомбичките – 2000, за предметите с последствия (трима пострадали) – лишаване за 1 среща и 4000 лева, заменяме това наказание със затваряне на сектор А.”

„За свастиката – 19 000 лева. Отчели сме, че знамето е свалено веднага, но такава има и категорично установена. Задвижена е процедура за възстановяване щетите на стадион „Васил Левски”. Става дума за Левски.”

„За ЦСКА – 300 лева за факли и димки, 2000 за бомбичките, а за предметите – също 2000 лева.”

Това означава, че Левски ще приеме Лудогорец на „Герена” в 33-ия кръг със затворен сектор „А”, където напоследък се настанява фракцията „Южна дивизия”. Но за последното домакинство – с Черно море, „Георги Аспарухов” ще бъде изцяло отворен.

В защита на „сините“ на заседанието на ДК днес се явиха изпълнителният директор Диана Иванова и финансовият шеф Красимир Иванов. След изслушването последният каза пред медиите, че очаква от тежки до много тежки наказания. Помолен да конкретизира, Иванов посочи, че очаква солидна финансова глоба и лишаване от домакинство за няколко мача.

Юрий Кучев обясни:

„Защо 19 000 лева? Максималната знаете, че е 37 500, но ние степенуваме деянието. За изключително кратко време е била вдигната свастиката. Факт е, че органите не са успели да я отнемат поради бурното противодействие на феновете. Ако се върнете назад, процедирахме по същия начин с други отбори. При следващ опит обаче – следва цялата санкция.”

И призова медиите:

„Обръщам внимание – никъде по никои правила не е разрешено използване на пиротехника. Дори за хореография. Виждате в Латинска Америка какви хореографии има. Няма пиротехника. За всяко едно използване на пиротехника следва наказание. Половината от глобите днес са за пиротехника.”

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК