ЦСКА-София в атака! Стамен хвърля двама нападатели (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
- -

Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев ще направи някои промени в тима си в сравнение с мъчния старт на първенството с ЦСКА 1948. Очаква се срещу Ботев (Пловдив) той да пусне отново в стартовия състав двама нападатели, както игра от края на първото полувреме срещу новака в елита. При това положение в атаката на „червените“ ще си партнират Али Coy и Ахмед Ахмедов. Haционалът на Гамбия ще е основният таран, но активно ще бъде подпомаган от бившия таран на Дунав, който показа отлична форма преди малко повече от седмица. Именно появата на Ахмедов на терена обърна мача с ЦСКА 1948, като здравенякът се отличи с асистенции и при двата гола. Има още една причина Ахмедов да започне сред титулярите – треньорът Белчев още не разполага с равностойни крила. Той може да разчита единствено на намиращия се в добра форма Енрике Рафаел отдясно, но по другия фланг отново няма кой да играе, а Брадли Мазику ще бъде върнат на нормалния си пост като ляв бек. Тиаго Родригес ще играе зад нападателите и ще се опита да запълва дупката отляво.

Интересно ще бъде дали Стамен Белчев отново ще заложи на новите Амос Юга и Юнус Санкаре като вътрешни халфове. Специалистът обаче вероятно отново ще пусне като дует французите с африкански корени, за да могат по-бързо да свикнат.

За едно от двете места дебне и националът Кристиян Малинов, който продължава да се надява на трансфер. Сърцатият халф обаче няма как да бъде продаден за добра цена, при положение, че е със статут на твърда резерва от началото на сезона.

Този път се очаква в центъра на зашитата да си партнират двамата капитани Петър Занев и Валентин Антов. Това се налага заради контузията в главата на Юрген Матей, който не е тренирал пълноценно през седмицата. Освен това той все още показва колебания и треньорският щаб ще му осигури малка почивка, за да може да се върне в отлична кондиция в края на месеца. За позицията на десен бек Иван Турицов няма никаква конкуренция при „червените“ в момента.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЦСКА-СОФИЯ: Бусато, Мазику, Занев, Антов, Турицов, Тиаго, Санкаре, Юга, Ахмедов, Соу, Енрике

Резерви: Евтимов, Гълъбов, Жеферсон, Малинов, Белтраме, Кейта, Юрич

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БОТЕВ (ПД): Георгиев, Генев, Работов, Бандаловски, Маркиньос, Шоколаров, Еспиноза, Цикарски, Илиев, Неделев, Вутов

Резерви: Аргилашки, Филипов, Шопов, Джонатан, Балтанов, Попов, Добрев