Марица с безценна победа в Хасково

0
- -

“Марица” постигна втора поредна шампионатна победа. “Жълто-сините” победиха трудно “Хасково” с 0:1. Попадението реализира Олджай Алиев в края на мача, като това е трети негов гол от началото на сезона. Положенията в двубоя не бяха много, а двата тима хвърлиха доста сили в борба в централаната част на терена. “Марица” притежаваше значително повече топката, отборът се опитваше чрез мноходови атакаи да достигне до добри шансове за гол.

Домакините разчитаха на евентуални свободни пространства и нахлувания на скорост при грешки и след отнемане на топката от противника.В началото на мача два пъти домакините имаха шанс за гол, но при първия Илия Николов се намеси, а при втория защитник изби пред голлинията. Добра намеса имаше и вратаря на домакините, който изби опасен удар. В 27-та минута Тодор Тимонов изпълни много добре свободен удар, но вратаря Михайлов се разтегна и успя да избие. Подобно положение се получи и в 43-та минута, но този път от игра.

В 86-та минута Олджай Алиев реализира безценния гол за успеха на “Марица”. Голът – красавец е негов трети от началото на сезона. Алиев нахлу в наказателното поле, преодоля двама защитници и след войно подаване с Милен Танчев завърши отлично в обратния за вратаря ъгъл за 0:1.

Така “Марица” записа втора поредна победа от началото на сезона в Трета лига и има пълен актив от 6 точки. В сряда пловдивчани гостуват на “Марица” (Милево) в мач от областния етап в турнира за Купата на България. Следващата събота възпитаниците на Николай Димитров са домакини на “Атлетик” (Куклен) в шампионатен мач.