Черно море разказа играта на Етър

0
- -

Черно море постигна категорична победа с 4:0 при визитата си на Етър от втория кръг на efbet Лига. Това е първи успех за „моряците“ във Велико Търново от 2012 година насам. Три от головете за варненци в мача бяха дело на Матиас Курьор. По този начин той се превърна в първия футболист с хеттрик в efbet Лига през настоящия сезон.

Черно море поведе в резултата в 4-ата минута. Илиан Илиев центрира от корнер в наказателното поле на Етър, където Мариян Иванов изпусна Курьор, а той с глава прати топката във вратата на Христо Иванов.

Пет минути по-късно Черно море удвои своята преднина. Илиан Илиев отново центрира в наказателното поле на Етър, където Даниел Димов игра с глава. Топката стигна до Курьор, който бе изпуснат отново от Мариян Иванов и нападателят на Черно море прати топката неспасяемо във вратата на Христо Иванов.

Етър можеше да намали пасива си в 10-ата минута, когато Антон Огнянов на два пъти имаше възможност да вкара, но ударите му бяха отразени от Иван Дюлгеров.

Даниел Пехливанов отправи много хубав удар в 38-ата минута, но Дюлгеров внимаваше и спаси.

Даниел Пехливанов овладя топката и отправи мощен удар към вратата на Дюлгеров в 67-ата минута, но топката мина на сантиметри от вратата на „моряците“.

В 71-ата минута Цветомир Панов на два пъти изчисти топката от голлинията.

Черно море вкара трети гол в 77-ата минута. Курьор и Исмаил Иса размениха няколко подавания. В крайна сметка Иса изведе Курьор на празна врата и той не пропусна да се разпише и да оформи своя хеттрик в мача.

Черно море отбеляза пети гол в 85-ата минута. Исмаил Иса изведе Денислав Ангелов сам срещу Христо Иванов, а той не пропусна да прати топката във вратата на Етър.

Леандро Андраде направи своя дебют за Черно море, след като влезе в игра в 87-ата минута.

В следващия кръг Черно море е домакин на Лудогорец, а Етър гостува Монтана.

Етър няма отбелязан гол от началото на сезона и остава с 0 точки, а Черно море записа първи успех и събра актив от 4 точки.