Лудогорец разгроми Черно море насред „Тича“

0
- -

Лудогорец постигна втора поредна победа в efbet Лига, след като се наложи с 4:1 при визитата на Черно море във Варна на стадион „Тича“ в двубой от третия кръг на първенството. Това е първа загуба за „моряците“ от началото на сезона.

Лудогорец поведе в резултата в 6-ата минута. Каули Оливейра получи топката, но останаха съмнения за засада. Той подаде към Доминик Янков, който сложи топката на главата на Алекс Сантана, който с глава отблизо вкара топката във вратата на Иван Дюлгеров.

Минута по-късно Доминик Янков стреля, но Дюлгеров изби в корнер.

Черно море успя да изравни резултата в 25-ата минута. Родриго центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Матиа Курьор засече топката с глава и я вкара във вратата на Ренан.

Лудогорец отново излезе напред в резултата в 40-ата минута. След грешка на футболистите на Черно море при изнасянето на топката, Антон Недялков подаде към Клаудиу Кешеру, който бе оставен непокрит и вкара във вратата на Дюлгеров.

Лудогорец направи много сериозен пропуск в първата минута на добавеното време на първата част, когато Сисиньо изведе Каули Оливейра сам срещу Иван Дюлгеров, но вратарят на Черно море се намеси и спаси.

В 65-ата минута Курьор получи отличен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Лудогорец. Той излезе сам срещу Ренан и стреля, но вратарят на разградчани плонжира и изби в корнер.

Лудогорец поведе с 3:1 в 73-ата минута. Каули Оливейра преодоля Даниел Димов, след което пусна перфектен пас към Жоржиньо, който беше сам срещу Иван Дюлгеров и с удар покрай него вкара топката във вратата ба Черно море.

Стефан Велев отправи далечен удар в 87-ата минута, но Ренан спаси.

Лудогорец отбеляза четвърти гол в 88-ата минута. Текпетей подаде към Ихинио Марин, който преодоля трима футболисти на Черно море, излзезе сам срещу Дюлгеров и не пропусна да оформи крайния резултат в срещата.

Лудогорец можеше да вкара и пети гол в добавеното време на мача, когато Жоржиньо излезе сам срещу Дюлгеров, но вратарят на Черно море успя да се намеси решаващо и да избие в корнер.

Лудогорец събра актив от 6 точки, а Черно море допусна първа загуба от началото на сезона и е с 4 точки.

В следващия кръг Лудогорец гостува на Етър, а Черно море гостува на Локомотив Пловдив.