11 заразени с COVID-19 отложиха мач от Лига Европа

0
- -

Срещата от първия квалификационен кръг на Лига Европа между израелския Макаби Хайфа и босненския Железничар Сараево е отложена. Мачът трябваше да се изиграе днес, но петима футболисти на гостите от Босна и Херцеговина са дали положителна проба за COVID-19.

Израелското здравно министерство бе предупредило граничните власти да бъдат максимално прецизни при своята проверка, след като шестима играчи на Железничар са били положителни за COVID-19 още преди да отлетят за Израел. Сега са установени още петима заразени.

„Тези резултати означават, че има активно огнище на коронавирус в отбора и следователно провеждането на мача Макаби Хайфа- Железничар така, както е планирано, представлява опасност за здравето на всички, които вземат участие“, заяви професор Итамар Грото, който е генерален директор на агенция към здравното министерство на Израел. Той също така потвърди, че отборът на Железничар може да отлети обратно към Босна и Херцеговина веднага, ако пожелае.

Много е вероятно УЕФА да присъди служебна победа на Макаби Хайфа. Европейската футболна централа процедира по този начин до този момент.