Барса ще опита да замени Меси със Садио Мане

- -

Барселона може да се обърне към звездата на Ливърпул Садио Мане, ако напускането на Меси през този летен трансфер стане факт. Сенегалецът е склонен към трансфер на Камп Ноу още това лято, но „каталунците“ ще трябва да платят голямата сума от 107 милиона паунда за него.

Но това няма да представлява проблем за тях, ако успеят да спечелят по легален път спора с Лионел Меси. Барса се обърна към своите адвокати, след като Меси се опита да активира специална клауза в договора си, която му позволява да прекрати взаимоотношенията си с клуба едностранно и да си тръгне като свободен агент. От клуба обаче ще се опитат да измъкнат невероятните 700 милиона евро от потенциалния бъдещ клуб на Лео Меси, което е и цялата сума за трансфер на аржентинската суперзвезда.

В случай, че 33-годишният нападател все пак си тръгне от Камп Ноу, той ще принуди каталунския клуб да търси негов заместник. Според TMW, Мане е склонен да заеме тази позиция в Барселона.

Мане е играл вече под ръководството на Роналд Куман в Саутхямптън. От Анфийлд съобщават също, че сенегалецът е отказал да подпише удължаване на договора си в Ливърпул, което му е предлагано през последните 9 месеца. Всичко това сочи, че е напълно възможно Мане да напусне настоящия си клуб и да потърси ново предизвикателство – в лицето на Барса и Ла Лига.