Шефът на съдиите за неотсъдените дузпи на ЦСКА – Дунав: Човешки грешки

0
- -

Шефът на съдиите Петър Петров говори пред „Тема Спорт“ във връзка със съдийството на мача ЦСКА – Дунав (2:0). И двата отбора имаха претенции за дузпа – армейците за фаул срещу Меркадо, а русенци – за такъв срещу Юлиян Ненов. Главният съдия Дра­гомир Драганов подмина и двете ситуации.

„Още не съм се запознал с доклада за срещата, тъй ка­то трябва да изминат 48 ча­са от нейния край. Но гледах мача. Не знам защо ме търси­тe за съдийството в тази среща. Струва ми се, че тър­сите сензацията. Допуснати са човешки грешки. Да не би те да са повлияли на крайния резултат? Не са. Тогава? Да, сигурно ще има по-ниски оцен­ки за реферите, но толкова. Никой от клубовете не е по­дал жалба срещу съдийство­то, затова не търсете под вола теле“, коментира Пет­ров.

В същото време веднага след двубоя в тунела на „Ар­мията“ настъпи сериозна разправия между главния ар­битър Драгомир Драганов и този зад вратата – Ивайло Стоянов. Именно пред Сват­бата се разигра ситуацията, при която Меркадо бе пова­лен в наказателното поле, но очевидната дузпа не бе отсъ­дена. След срещата Драганов и Стоянов си разменяха вза­имни обвинения за положението.

Снимка: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК