ЦСКА привлича унгарски национал

0
- -

Унгарският национал Акош Елек, който играе в казахстанския „Кайрат“ е вариант за селекцията на ЦСКА това лято.

Отборът търси по спешност силен разигра­ващ халф, който да раз­движи нещата в средата на терена.

Елек има 42 мача в на­ционалния отбор и е играл и в Китай, преди да се премести в Казахстан. „Кайрат“ е вторият по си­ла отбор след „Астана“ на Станимир Стоилов.

ЦСКА постави може би рекорд за сезона, като отправи невероятните 25 удара срещу вратата на „Дунав“ в мача от Първа лига.

Въпреки това „черве­ните“ успяха да спечелят само с 2:0, като за първи път тази година на „Бъл­гарска армия“ имаше под 1000 зрители заради ло­шото време.

Вратарят на русенци Станислав Антонов на­прави невероятен мач, като опази всичко до 75-ата мин, когато Фернандо Каранга успя да се разпише в мрежата му. Чак в добавеното време Рубен Пинто отбеляза второто попадение за ЦСКА.

Във вторник ще бъде обявена официално и раздялата с централния защитник Рафаел Перес, който напуска по взаим­но съгласие Борисовата градина. Перес загуби титулярното си място, след като Николай Бодуров се вър­на в България и направи дует с Божидар Чорба­джийски. На всичко отго­ре чужденците с паспорт от страна, извън ЕС, в ЦСКА станаха повече от трима и Перес редовно отпадаше от групата. Ко­лумбиецът лесно ще си намери отбор, след като се намираше в доста при­лична форма.

Престоят му в Бълга­рия ще се запомни и в дей­ното участие в скандали­те около мача „Левски“ -„Литекс“, който завър­ши с изваждането на ловчанлии от елитната група и преждевременния край на кариерата на между­народния арбитър Геор­ги Йорданов.

Бойните сцени наста­наха, след като Перес за­почна да раздава право­съдие, когато видя, че ре­ферът е неадекватен.

Източник: „24 часа“

Снимка: minap.hu

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК