Решителен тест за каращи проби в Левски

0
- -

Днес в 11:00 часа Левски ще играе контрола срещу втородивизионния Витоша Бистрица. Двубоят е на един от помощните терени на „Герена“ и ще бъде предаван пряко по клубната телевизия.

Спарингът ще е решаващ за някои от играчите, които карат пробен период. В момента на тестове са португалският десен бек Клаудио Тавареш, централният защитник Алекс Петков и нападателят Атанас Курдов. Много близо до договор е 23-годишният Тавареш, който вече е одобрен от Георги Тодоров, но за всеки случай треньорът е преценил да го пробва и в спаринга, преди с него да бъде подписан контракт. В момента Тавареш е свободен агент, за последно е бил част от Авеш.

От представянето му срещу Витоша Бистрица зависи и дали Алекс Петков ще облече синята фланелка. 21-годишният бранител, който може да бъде ползван и като дефанзивен халф, е син на бившия национал и шампион с ЦСКА Милен Петков. Досега професионалната кариера на Алекс е преминала изцяло в Шотландия, като до края на юли правата му са били държани от Хартс.

Очаква се в началото на следващата седмица контракт с Левски да подпише и Валери Божинов. 34-годишният нападател бе получил ултиматум да свали няколко килограма, за да се обвърже с клуба.