Отлична новина за ЦСКА-София

0
- -

Десният защитник Иван Турицов ще бъде на разположение на треньорския щаб за гостуването на ЦСКА-София във Варна в събота. Младежкият национал се контузи още в 26-ата минута на последния мач от първенството – със Славия (1:0), след който последва паузата за националните отбори. Веднага на следващия ден бранителят пътува до сръбската столица Белград, където се подложи на процедури при лечителката Мариана, известна с алтернативните си методи при възстановяване на професионални спортисти от травми.

Въпреки че се присъедини към лагера на младежите за евроквалификациите с Русия и Сърбия, Турицов не пътува с отбора за Москва и Горни Милановац. Тогава селекционерът Александър Димитров и щабът му прецениха, че няма нужда да се рискува здравето на футболиста и че травмата му в десния бедрен мускул изисква покой и липса на натоварвания.

Паузата е повлияла благотворно за възстановяването му и Турицов вече тренира наравно със съотборниците си. Въпросът за десния бек в състава на ЦСКА-София на „Тича“ обаче все още е отворен, тъй като Турицов изпусна доста занимания и не е в оптимална кондиция. В последния момент от ЦСКА-София ще решат дали да заложат на него или на Гълъбов.