Лион бе на крачка от чудото, но не успя (СНИМКИ+ВИДЕО)

0
- -

Аякс се класира за финала в Лига Европа. Холандците загубиха гостуването си на Лион. Французите бяха на път да направят чудото, след като в първия мач загубиха с 1:4. Сега те успяха да направят пълен обрат в резултата и от 0:1 да стигнат до 3:1 в своя полза. Това обаче се оказа недостатъчно и с общ резултат 5:4 в директен мача за титлата, с Манчестър Юнайтед ще спори Аякс.

Домакините натиснаха в началото, което обаче не доведе до чисти положения. В 14-ата минута Юнес остана сам срещу вратаря, но в опита си да го прехвърли, прехвърли и вратата.

Зиех също остана очи в очи със стража, но и той не сполучи. В 27-ата минута Юнес изведе Долберг, който стреля покрай вратаря за 0:1.

Минутка преди края на редовното време Лион получи право да изпълни дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Лаказет. От бялата точка потърпевшият беше точен за 1:1. В даденото продължение пък домакините успяха да осъществят пълен обрат. Лаказет реализира второто си попадение, засичайки чудесно центриране на Фекир.

Окрилени от двете си попадения в края на първата част, футболистите на Лион започнаха масирано да атакуват още от началото на втората.

В 65-ата минута Фекир можеше да доведе нещата до 3:1, но от отлична позиция стреля над вратата. Траоре пък можеше да сложи точка на спора с втори гол за гостите, но ударът му бе отклонен в корнер.

В 77-ата минута Рибус пропусна чудесна възможност, след като от непосредствена близост стреля право във вратаря. 120 секунди по-късно удар на Бийк срещна гредата. В 81-ата минута Гезал засече с глава, топката рикошира и влезе във вратата за 3:1. В 84-ата Фиргевер получи втори жълт и съответно червен картон, утежнявайки още повече положението на гостите. В 88-ата Корне стреля много опасно по диагонала, но топката премина на сантиметри до гредата.

Снимки: twitter.com/afcajax

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК