Дерменджиев: Не трябва да хокаме момчетата! Ще се обърне по-голямо внимание на по-младите

0
- -

Селекционерът на България – Георги Дерменджиев – сподели мнението си за загубата с 1:3 от Унгария в бараж за Европейското първенство през 2021 г.

„Футболът се играе на голове. Ние направихме максималното, но се иска и малко шанс. Можеше мачът да тръгне по много начини, но се гледа резултатът. Много важен мач за българския футбол, но така се получи.

Вече най-вероятно ще се обърне по-голямо внимание на по-младите момчета. Но, въпреки всичко, ние говорим само за млади, но отборът трябва да е комплектован.

Трябва да се научим да работим в новото време, да бъдем гъвкави.

Няма какво да обвиняваме играчите. Момчетата се държаха много достойно, много искаха победата. Това е реалността, трябва да ги подкрепяме и уважаваме. Най-вероятно ще минат още доста години, в които да се възвърне славата на българския национален отбор.

Не съм спирал да работя. Има млади момчета и с повече опит. Трябва да заложим на тези момчета, защото ние нямаме други. Не трябва да ги хокаме.

Това е реалността. Унгария има играчи в Бундеслигата.

Много е трудно в такъв момент концепцията за другия мач да бъде възприета. Ще направим всичко възможно, за да може отборът да се вдигне“, коментира Дерменджиев.