ЦСКА-София ще вдига цената на голмайстора си с италиански гранд

0
- -

Голмайсторът на ЦСКА-София Али Coy ще остане в отбора минимум до зимата. Това става ясно от състава, който „червените“ заявиха за Лига Европа, пише „Мач Телеграф“. Гамбиецът е част от него и ще бъде на разположение на Стамен Белчев за срещите с Рома, Йънг Бойс и ЧФР Клуж. След проваления трансфер във френския Дижон се заговори, че Coy ще бъде изтъргуван някъде, където прозорецът е още отворен – в Турция, Китай или Арабския свят, но това няма да се случи, защото нямаше логика Coy да бъде уреждан за Лига Европа.

Така, ако таранът се представи силно в груповата фаза, през зимата ще може да бъде продаден за още по-голяма сума. Както е известно, Дижон даваше за него 3,5 млн. евро, но трансферът пропадна буквално в последния момент.

Извън списъка на „армейците“ за Лига Европа остана австралийският таран Томи Юрич, както и младежкият национал Тонислав Йорданов. Любопитно е, че Юрич беше представен в сайта на Рома като най-голямата звезда на „червените“. В състава са и най-новите попълнения Джером Синклер и Адалберто Пеняранда, които дойдоха под наем от Уотфорд.

Иначе Стамен Белчев е включил в тима цели петима юноши – вратарят Ивайло Илиев, защитникът Александър Бучков, халфът Емил Ценов, както и нападателят Марк-Емилио Папазов, който е играл и в Левски.