Лудогорец – Тотнъм: Разград не вярва на чудеса, но ги чака! (ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ)

0
- -

Никой не вярва в чудеса, но всеки ги чака! Такава е ситуацията в Разград преди днешния двубой на Лудогорец с Тотнъм от групите на Лига Европа, пише „Тема спорт“. Орлите започнаха кошмарно битката в поток J на турнира. Зелените паднаха у дома от Антверп с 1:2, а после отстъпиха и на ЛАСК Линц с 3:4 в Австрия.

414 дни без победа у дома в евротурнирите за Лудогорец! Балансът в Европа вече е отрицателен

Така на хоризонта се задават два сблъсъка поред с фаворит №1 в групата Тотнъм, който е и сред претендентите да грабне отличието. Да, трябва да станем свидетели на истинско чудо, за да може Лудогорец да вземе нещо от шпорите с оглед играта им напоследък и най-вече разликата в класите. През лятото в квалификациите Локо Пловдив бе на прага да хвърли бомбата, но не издържа и се пречупи в края, губейки с 1:2, след като бе повел на „Лаута“. В Разград може и да не вярват, но все пак тайничко се надяват, че може да изненадат своя съперник.

„Всички искаме да видим познатото лице на Лудогорец именно срещу Тотнъм. Винаги сме играли като равен с равен с големите отбори. Желаем да направим силен мач с такъв голям противник като Тотнъм. Всеки един футболист мечтае да играе сблъсъци срещу най-силните. Мотивацията във всички е голяма. Ще опитаме да играем нашия начин – бързо, атрактивно и красиво, за да сме доволни след двубоя“, коментира старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев.

И президентът на Тотнъм пристигна в Разград

„По принцип е много трудно да се изненада треньор като Жозе Мауриньо, но ще опитаме да го направим. Приятно ми е, че ще имам шанс да водя Лудогорец срещу Тотнъм и един от най-добрите треньори в света. В случая обаче не се изправяме аз срещу Мауриньо, а Лудогорец срещу Тотнъм, но да, ще бъде безценен опит да се надигравам с него. Англичаните имат малка разлика в подхода за двубоите в Европа и този за вътрешното първенство. Изгледахме всички техни мачове в Лига Европа и последните 6 срещи в първенството. Те правят промени във всеки мач, но това не се отразява на начина им на игра. Ние обаче винаги играем за победа. Без значение как сме завършили в първите мачове, срещу Тотнъм искаме трите точки. Дори да бяхме победили първите два двубоя, подходът щеше да е същият. Всеки иска да се докаже срещу такъв съперник. Тотнъм също има своите слаби страни. Миналата седмица загубиха от Антверп. Ние също се надяваме да ги изненадаме“, заяви Генчев.

Относно сработването на отбора и играта в дефанзивен план младият наставник на орлите каза: „За всяко нещо трябва да се работи целенасочено. Привлякохме доста нови футболисти. Все още търсим стила на игра, който Лудогорец показва последните години. Искаме да сме силни в атака и стабилни в защита. За това целият отбор трябва да участва както в защита, така и в атака“, добави специалистът.

Лудогорец с петия най-висок коефициент от всички мачове

През миналия сезон Генчев изкара отбора от групата с ЦСКА Москва, Еспаньол и Ференцварош, но после нямаше късмета да го води в битките с друг голям колос – Интер. Сега обаче шансът му се усмихна. Друг е въпросът, че след грешната стъпка в Белгия, Тотнъм е ранен, а Лудогорец много по-неуверен отпреди 12 месеца.

В другия мач от групата Антверп приема ЛАСК и след шестте точки дотук при нов успех ще си гарантира до голяма степен излизането от групата. Затова и в Разград са наясно, че чудо трудно ще стане, но вярата остава до последно…

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Недялков, Вердон, Терзиев, Сисиньо, Сантана, Анисе, Каули, Янков, Десподов, Кешеру

Резерви: Стоянов, Ренан, Моци, Са, Икоко, Баджи, Чибота, Йорданов, Текпетей, Жоржиньо, Ману

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ТОТНЪМ: Лорис, Дейвис, Алдервайрелд, Санчес, Дохърти, Уинкс, Хьойберг, Бергвайн, Ло Село, Бейл, Кейн

Резерви: Харт, Уайтман, Сисоко, Моура, Ндомбеле, Кларк, Уайт, Чиркин, Али, Сон, Винисиус