Ти да видиш: Отрязаха „червения“ треньор за лиценз! Ще вдигат врява заради двама от Лудогорец

0
- -

Временният старши треньор на ЦСКА-София Даниел Моралес е бил отрязан да влезе в курса за най-високия лиценз УЕФА Про, съобщава „Уикенд“. Бразилецът, който пое отбора от „Армията“ след изгонването на Стамен Белчев, не успял да се вмести в топ 20 на кандидатите и така ще трябва да чака следващия курс, който вероятно ще е най-рано догодина по това време.

Тъй като за УЕФА Про винаги има поне четири пъти повече кандидати, отколкото са 20-те места, от европейската футболна централа са съставили регламент за прием в треньорската школа към НСА. Ставало въпрос за точкуване на базата на досегашен стаж като треньор и футболист, владеене на езици, състезателна кариера и др. Така Моралес не успял да се класира, въпреки че бил близо под чертата.

На „Армията“ със сигурност ще вдигнат врява по този въпрос, тъй като в курса е приет треньорът на враговете им от „Лудогорец“ Станислав Генчев, както и никому неизвестният Тодор Живондов от разградския клуб. Генчев, който замени на поста изпъдения чех Павел Върба, няма лиценз УЕФА Про и не може да води отбора в повече от 4 мача. В „Лудогорец“ обаче предвидливо са назначили и треньор с въпросната тапия, за да може Генчев да си води отбора и занапред.

Наскоро за включване в курса за УЕФА Про бяха отрязани Димитър Бербатов и Мартин Петров. Двамата искаха да получат най-високия диплом без нито един ден преди това като треньори, но се оказа, че това няма как да се случи.